Nyhet

Ann-Marie Ovin nominerad till årets CIO

26 augusti 2024

Dagens Industri har nominerat Ann-Marie Ovin, Vinges CIO och Head of Knowledge, Process & Innovation, till priset Årets CIO. Utmärkelsen delas ut till en ledare inom it, tech och digitalisering som har gjort verklig skillnad för sin verksamhet och som kan uppvisa mätbara och tydliga resultat.

Det är en stor ära att vara nominerad till Årets CIO, men jag vill poängtera att detta framför allt är ett erkännande av den gemensamma insatsen inom Vinge. Våra framsteg inom AI och informationssäkerhet är resultatet av ett samarbete där IT har blivit en integrerad del av verksamhetsutvecklingen. Jag är mycket stolt över att leda ett så engagerat och innovativt team som vår IT-avdelning är”, säger Ann-Marie Ovin.

Motivering: Ann-Marie Ovin har drivit innovativa och värdeskapande initiativ inom AI och informationssäkerhet. En engagerad ledare som har integrerat IT i verksamhetsutvecklingen.

Utmärkelsen Årets CIO delas ut till en ledare inom it, tech och digitalisering som har gjort verklig skillnad för sin verksamhet och som kan uppvisa mätbara och tydliga resultat. Kravet är att personen ingår i organisationens ledning. Kandidaterna utvärderas utifrån en rad kriterier såsom innovation, ledarskap, värdeskapande och hållbarhet. Till vinnare utses den som varit mest framgångsrik i sitt arbete och som är en förebild och inspirationskälla för andra.

Övriga nominerade till priset är Anders Lundsten, CIO Folksam, Annette Eriksson, CIO Saab, Marcus Matteby, CIO Sundsvalls kommun samt Sofia Sirvell, CDO Sandvik.

Om priset

Vinnaren utses på eventet Tech Excellence Awards som arrangeras av Dagens Industri. Under eventet delas det även ut pris i kategorierna Årets transformation och Årets Hållbara Brobyggare. Alla nominerade kandidater granskas och intervjuas av konsultföretaget Accenture i en noggrann utvärderingsprocess. En expertjury utser finalisterna och slutligen de tre vinnarna utses den 8 oktober.

Mer om priset samt alla nominerade.