Nyhet

”Det är svårt att undvika klyschor men försök ge konkreta exempel på varför just du är en bra kandidat”

22 oktober 2024 Karriär Student

Det rådet ger Oliwer Vidarsson, sommarnotarie på Vinge 2023 och idag biträdande jurist på Vinges Göteborgskontor.

– Det viktigaste jag lärde mig som sommarnotarie är att det inte finns någon anledning att oroa sig så mycket över att man ska kunna för lite eller göra fel. Ingen förväntar sig att du som student ska kunna allt. Om du har kommit så här långt i din utbildning, så har du redan bevisat att du är bra på att lära dig.

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge?

– Det var faktiskt en stor lättnad. Att arbeta med juridik visade sig vara väldigt mycket roligare än att enbart studera den. När det kommer till mitt bästa minne från tiden måste jag säga sommarfesten, utan tvekan höjdpunkten!

Har du några tips till den som funderar på att söka?

– Sök så fort ansökan öppnar och lägg tid på ditt personliga brev! Det är svårt att undvika klyschor men försök ge konkreta exempel som visar varför just du är en bra kandidat. Det behöver inte vara så komplicerat egentligen – var bara ärlig och visa vem du är. Skriv inte bara att du är "ambitiös, driven och noggrann" utan ge exempel på hur du har visat dessa egenskaper i ditt liv.

 

Ansökan till sommarnotarieprogrammet öppnar 1 november

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Information om sommarnotarieprogrammet

Ansökan öppnar 1 november. Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!