Nyhet

”En perfekt kombination av juridiskt arbete, utbildningar och sociala aktiviteter”

22 oktober 2024 Karriär Student

Julia Nikolausson, sommarnotarie 2024 på Vinge, rekommenderar alla juriststudenter som är intresserade av affärsjuridik att söka direkt när ansökningsperioden öppnar 1 november.

– Skicka in din ansökan så tidigt som möjligt, helst direkt när ansökningsperioden öppnar. Se även till att du är ordentligt förberedd, både avseende ditt personliga brev och inför intervjun. Fokusera på att motivera varför du önskar att arbeta på just Vinge.

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge?

– Både lärorikt och utvecklande. Vi blev otroligt väl omhändertagna, det var tydligt att hela sommarnotarieprogrammet var välgenomtänkt. Kollegorna var verkligen välkomnande, trevliga och mycket hjälpsamma.

Vad fick du göra under din tid som sommarnotarie?

– Jag fick ta del av varierande arbetsuppgifter från olika arbetsgrupper och rättsområden, vilket jag verkligen uppskattade. Från kortare uppgifter som att upprätta stämmoprotokoll, till mer omfattande projekt som att sammanställa material om ny lagstiftning och EU-rättsakter. Det gav mig en omfattande inblick i hur det är att arbeta med affärsjuridik i praktiken.

Vad är det viktigaste du tar med dig från tiden?

– Att det utöver arbetsuppgifterna är viktigt att känna in arbetsplatsen, arbetsklimatet och kollegorna. En av de största insikterna jag tagit med mig är nämligen den positiva arbetsmiljö som jag upplevde på Vinge. Jag misstänker att arbetsuppgifterna inte skiljer sig avsevärt mellan större affärsjuridiska byråer, det avgörande blir därför hur trivsam arbetsplatsen är.

Vad är ditt bästa minne från tiden som sommarnotarie?

– Den upplevda gemenskapen och alla trevliga kollegor. Sommarnotarieprogrammet på Vinge var verkligen en perfekt kombination av juridiskt arbete, utbildningar och sociala aktiviteter.

 

Ansökan till sommarnotarieprogrammet öppnar 1 november

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Information om sommarnotarieprogrammet

Ansökan öppnar 1 november. Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!