Nyhet

Ian Linde i The Seat

24 september 2024 Karriär The Seat

Under våren började Ian Linde som biträdande jurist i Stockholmskontorets grupp Corporate Commercial. Nyligen var det också hans tur att ta plats i ledningsgruppen och The Seat.

Hur gick dina tankar när du fick höra att du skulle sitta i The Seat?

Först och främst blev jag förvånad över att jag blev tillfrågad, och lite fundersam över vad jag skulle kunna bidra med. Men jag uppskattade verkligen möjligheten att delta i ledningsgruppens möte, och såg fram emot en spännande och givande diskussion.

 Hur kommer det sig att det blev just Vinge?

Under termin sju läste jag en fördjupningskurs i företagsförvärv som var ett samarbete mellan universitetet och Vinge, där partners från Malmö-kontoret höll i föreläsningarna. Det gav mig en inblick i Vinge som företag samt hur det är att jobba med juridik i praktiken. I samband med fördjupningskursen sökte jag till sommarnotarie på Vinge i Corporate Commercial-gruppen i Stockholm. Väl på plats var det en väldigt härlig arbetsgrupp med spännande arbetsuppgifter, där jag kände att Vinge var en arbetsplats jag ville arbeta på i framtiden.

Fanns det något som överraskade dig när du väl kommit på plats?

Egentligen inte, jag tycker att sommarnotarieprogrammet gav en väldigt bra inblick i hur det är att jobba på Vinge. En bidragande faktor kan också ha varit att jag började arbeta i samma arbetsgrupp som jag var sommarnotarie i.

Hur förberedde du dig inför mötet?

Jag hade på förhand fått ett antal frågor och en punkt på agendan att förbereda mig på. Vilket resulterade i att jag hann fundera igenom mina frågor och svar noggrant innan det var dags att delta på mötet.

Vilka frågor valde du att ta upp som dina egna?

Jag lyfte fram vikten av att fortsätta fördjupa samarbetet med universiteten eftersom det varit mycket givande för oss studenter. Att lyfta fram Vinges engagerade och kompetenta medarbetare är ett effektivt sätt att visa bolagets värderingar och styrkor.

Vad mer stod på agendan för mötet?

Mötet omfattade flera viktiga punkter, där varje enhetschef redogjorde för aktuella händelser inom bolaget. Dessutom lyftes vikten av IT-säkerhet och hur Vinge ständigt arbetar med att utvecklas och förbättras inom området.

Var det som du hade tänkt dig?

Det var bättre än vad jag föreställt mig! Det var en mycket trevlig och avslappnad stämning på mötet, vilket gjorde att man kände sig bekväm att ta upp sina frågor och synpunkter.

Har du några tips till den som sitter i The Seat framöver?

Jag skulle säga att man verkligen ska ta chansen och våga säga vad man tycker. Förbered dig väl och utgå från dina egna erfarenheter. Jag upplevde att ledningsgruppen såg positivt på att man som ny kommer in med nya fräscha ögon för att ge ett annat perspektiv på saker och ting.