Nyhet

”Skicka in din ansökan så tidigt som möjligt, gärna redan första dagen”

22 oktober 2024 Karriär Student

Ansökan till Vinges sommarnotarieprogram 2025 öppnar 1 november. Ivar Johansson, sommarnotarie på Vinge 2024, uppmanar dig som söker att vara ute i god tid, samt att lyfta fram varför du vill vara sommarnotarie på just Vinge. ”Var dig själv! Tänk efter varför du vill jobba på Vinge och vad du hade kunnat bidra med.”

– Försök att i din ansökan motivera varför dina erfarenheter, kunskaper och personliga egenskaper gör just dig till en bra kandidat. Fundera också på om det är något verksamhetsområde som särskilt intresserar dig, och inkludera det i din ansökan. Och till sist, se till att faktiskt söka! Jag kan garantera att en sommar på Vinge kommer att bjuda på ovärderliga erfarenheter och fantastiska minnen.

Vad fick du göra som sommarnotarie?

– Arbetsuppgifterna var väldigt varierande. Jag fick göra allt från att skriva överklaganden till att upprätta uppsägningshandlingar och undersöka ny lagstiftning. Jag fick även möjlighet att följa med till tingsrätten på ett edgångssammanträde. Utöver det hade vi utbildningar i Legal English och lyssnade på intressanta föredrag om Vinges tidigare ärenden. Och självklart var de veckovisa sociala aktiviteterna höjdpunkter, med GoKart, höghöjdsbana och mycket annat roligt!

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge?

– Roligt och inspirerande! Redan från start får man ta stort eget ansvar och arbeta i riktiga ärenden. Arbetsuppgifterna är varierande och utmanande, men tack vare en gedigen introduktion kommer man snabbt in i arbetet och lär sig otroligt mycket på kort tid.  Ett stort fokus ligger på din utveckling och att du ska trivas så bra som möjligt. Någonting jag särskilt uppskattade var att det uppmuntrades att ta egna initiativ, och att även seniora kollegor var öppna för att diskutera komplexa juridiska frågor med dig som sommarnotarie. Dessutom är en sommar på Vinge ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med arbetssättet på byrån och knyta kontakter inför framtiden.

Vad tar du med dig från sommaren?

– Framför allt har jag fått en bättre förståelse för det praktiska arbetet inom affärsjuridik. Den teoretiska kunskapen från studierna ger en bra grund, men i praktiken är många frågor betydligt mer komplexa. Ofta har frågor inte något givet svar och fler faktorer än bara de juridiska måste beaktas. Detta gjorde arbetet komplext, men samtidigt väldigt utvecklande och roligt.

Ditt bästa minne från sommaren?

– Det är minst sagt svårt att bara välja ett. Om jag blir tvungen måste jag dock säga Vinges sommarfest. Det var en grym kväll med god mat, mycket skratt och en fantastisk stämning.

 

Ansökan till sommarnotarieprogrammet öppnar 1 november

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Information om sommarnotarieprogrammet

Ansökan öppnar 1 november. Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!