Nyhet

”Sommarnotarieprogrammet ger dig en fantastisk möjlighet att pröva på hur det är att arbeta som biträdande jurist på Vinge”

22 oktober 2024 Karriär Student

Många på Vinge tar sitt första kliv in i juristkarriären genom vårt sommarnotarieprogram. Sara Stålebring gjorde just det som deltagare 2024. Nästa år börjar hon som biträdande jurist på Vinge. Hon rekommenderar alla juriststudenter som är intresserade av affärsjuridik att söka när ansökan öppnar.

– Det bästa sättet att sticka ut i sitt personliga brev och på intervjun är att våga vara sig själv. Vinge är en härlig blandning av olika personligheter och det är bland annat det som gör det till en rolig arbetsplats!

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge?

– Att vara sommarnotarie ger dig en fantastisk möjlighet att pröva på hur det är att arbeta som biträdande jurist på Vinge. Redan från dag ett får du vara med i det dagliga arbetet och i stort göra samma saker som de juniora juristerna. Till din hjälp har du kompetenta kollegor som alltid ställer upp och svarar på frågor. Därutöver bjuds det på en rad sociala aktiviteter som ger dig möjlighet att känna av sammanhållningen som råder. Sommarnotarieprogrammet kan alltså sammanfattas som lärorikt, utmanande och roligt.

– Jag arbetade i Vinges försäkringsgrupp som även har hand om rekonstruktioner och obeståndsärenden. Mina uppgifter var varierande, till exempel fick jag hjälpa till med en DD-rapport, upprätta en kvartalsrapport och utreda olika rättsfrågor. Utöver det dagliga arbetet erbjöds även en rad olika utbildningstillfällen i exempelvis Legal English och prestationsteknik. Det vill säga, sådant som inte lärs ut på juristprogrammet, men som är användbart när du sen börjar arbeta som jurist.

Vad är det viktigaste du tar med dig från tiden?

– Om du trivs med de du jobbar med så blir arbetet mycket enklare och roligare. En annan viktig insikt var att våga ställa frågor! Som sommarnotarie förväntas du inte kunna allt, utan att vara nyfiken och öppen för att lära dig.

Vad är ditt bästa minne från sommaren?

– Det finns många bra minnen, både från stunderna i kontorslandskapet och från de sociala aktiviteterna efter arbetstid. Min favorit var nog ändå matlagningskursen i Vinges egen bistro. Det var ett bra tillfälle att lära känna varandra i en avslappnad miljö, samtidigt som vi fick vässa våra kunskaper i köket. Slutprodukten var något helt annat än matlådorna med falukorv som tas med till skolan.

 

Ansökan till sommarnotarieprogrammet öppnar 1 november

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Information om sommarnotarieprogrammet

Ansökan öppnar 1 november. Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!