Nyhet

”Vinge är ett fantastiskt ställe att spendera några veckor av sommaren på”

22 oktober 2024 Karriär Student

Felicia Sandén var sommarnotarie på Vinge 2024. Nästa år tar hon examen från juristprogrammet och kommer att börja arbeta som biträdande jurist på Vinge.

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge?

– Jag sökte till Vinges sommarnotarieprogram efter att ha hört mycket gott från tidigare deltagare. Jag hade höga förväntningar, och de möttes med råge! Tiden som sommarnotarie har varit utmanande, lärorik och framförallt rolig. Programmet ger en värdefull inblick i affärsjuridiken i praktiken, vilket ofta saknas i juristprogrammets teoretiska upplägg.

Vad fick du göra?

– Man kan säga att Vinges sommarnotarieprogram består av tre delar: praktiskt juridiskt arbete, utbildningar och sociala aktiviteter. Jag var placerad i Financial Services-gruppen och fick där bland annat prova på att upprätta bolagsdokument, genomföra rättsutredningar avseende olika finansmarknadsrättsliga frågor, analysera sanktionsbeslut från Finansinspektionen och lyssna in på klientmöten.

– Vi sommarnotarier deltog även i uppskattade utbildningar i exempelvis Legal English och presentationsteknik, vilket gav oss chansen att utveckla färdigheter utöver de juridiska. Dessutom var det full fart på sociala aktiviteter där även många jurister deltog. Vi spelade boule, lagade mat med Bistro Vinges otroliga kock Zvonko, och tävlade i femkamp på Gröna Lund.

Vad tar du med dig från din tid som sommarnotarie?

– När man kommer direkt från juristprogrammet kan det vara svårt att förstå hur olika rättsområden fungerar i praktiken. På Vinge fick jag prova olika arbetsuppgifter och prata med jurister om deras karriärer, vilket gav mig värdefull vägledning inför mitt framtida karriärsval. Det viktigaste jag tar med mig är därför att det ger väldigt mycket att våga prova och fråga! Jag upplevde att det var väldigt öppen stämning och högt i tak på Vinge och att just detta uppmuntrades.

– Även om arbetet och utbildningarna var givande, är det framförallt de sociala aktiviteterna jag minns mest. Om jag måste välja ett favoritminne (vilket är otroligt svårt!) så är det nog femkampen på Gröna Lund. Min egen insats var kanske inte den bästa, men det var fantastiskt roligt att lära känna de andra sommarnotarierna och juristerna i en annan miljö än kontoret.

Har du några tips till den som funderar på att söka?

– SÖK! Om du är intresserad av affärsjuridik är Vinge ett fantastiskt ställe att spendera några veckor av sommaren på. Du får testa praktiskt affärsjuridiskt arbete, lära känna Vinge och träffa andra juriststudenter. Jag vågar lova att du inte kommer att ångra dig om du får en plats.

– När du söker, ta dig tid att förbereda ditt CV och personliga brev. Det finns inget facit på hur en ”bra” ansökan ska se ut, det viktiga är att din ansökan genuint speglar dig som person och dina intressen. Eftersom rekryteringen sker löpande, rekommenderar jag att du ansöker så snart det går för att ge dig själv de bästa förutsättningarna. Lycka till!

 

Ansökan till sommarnotarieprogrammet öppnar 1 november

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Information om sommarnotarieprogrammet

Ansökan öppnar 1 november. Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!