Nyhet

”Vinge såg till att jag kände mig trygg från första början”

22 oktober 2024 Karriär Student

För många börjar karriären på Vinge som sommarnotarie. Så var det också för Johan Severinsson, som efter sommaren 2022 har fortsatt sin resa på Vinge och är idag anställd som biträdande jurist på byrån.

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge?

– Det är fantastiskt! Vinges sommarnotarieprogram är oerhört välgenomtänkt och konkreta arbetsuppgifter varvas med spännande föreläsningar och diskussioner. Att dessutom bli bortskämd med sociala aktiviteter med trevliga kollegor gjorde det hela ännu bättre. Jag hade aldrig satt min fot på en affärsjuridisk byrå tidigare och visste inte riktigt vad som förväntades, men Vinge såg till att jag kunde slappna av och känna mig trygg från första början. 

Vad fick du göra som sommarnotarie?

– Jag arbetade i tvistgruppen, där jag främst upprättade stämningsansökningar och gjorde rättsutredningar. Särskilt rättsutredningarna var riktigt spännande, känslan av att ”detta kan jag faktiskt, det kom ju på tentan bara häromveckan!” var inspirerande. 

– Mitt bästa minne är heldagen på Tivoli! Särskilt när vi, i sann laganda, samlade alla våra Tivoli-mynt för att kunna köpa parkens största gosedjur – som sedan fick följa med ut på Köpenhamns gator och torg.

Vad tar du med dig från din tid som sommarnotarie?

– Hur bra jag trivdes, och att det var tydligt att alla på byrån gjorde detsamma – från biträdande jurister till delägare. Som sommarnotarie blir man såklart väl omhändertagen på alla sätt och vis, och det var till stor del den goda stämningen som gjorde att jag sedan också sökte mig till just Vinge.

Har du några tips till den som funderar på att söka?

– Var ute i god tid! Och försök – främst för din egen skull – att komma på varför du söker till just Vinge. Inte helt lätt kanske, men det kan vara allt från att man vill testa livet på en stor affärsjuridisk byrå till att man träffade trevligt folk vid tacotrucken sin första vecka på juristprogrammet. Personligen kände jag – i egenskap av sportnörd – att det var häftigt att Vinge är rådgivare till Sveriges olympiska kommitté!

 

Ansökan till sommarnotarieprogrammet öppnar 1 november

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Information om sommarnotarieprogrammet

Ansökan öppnar 1 november. Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!