Nyhet

Vinge välkomnar seniora experter till sin EU- och konkurrensrättgrupp

27 september 2024 EU‑ och konkurrensrätt

Genom Noelia Martinez och Martin Bergqvist, som båda anslöt i början av september, har Vinge fått ytterligare internationell spetskompetens.

Stark tillväxtfas

Vi ser en ständigt ökad efterfrågan på konkurrensrättsfronten. Med två inflyttade experter med gedigen erfarenhet, Noelia Martinez på juristsidan och Martin Bergqvist på ekonomsidan, får vi ytterligare spetskompetens och kapacitet i teamet”, säger Marcus Glader, ansvarig för Vinges EU- och konkurrensrättsgrupp.

Expanderar med internationell prägel

Det globala landskapet inom konkurrensrätt, fusionskontroll och utländska direktinvesteringar blir alltmer komplext. Noelia Martinez, Expert, har anslutit till Vinge, där klienter drar nytta av hennes gedigna internationella erfarenhet.

”Noelia Martinez förmåga att hantera komplexa internationella transaktioner hjälper våra klienter att navigera genom godkännandeprocesser på ett effektivt sätt. Hon har också stor erfarenhet vad gäller andra delar av konkurrensrätten, som karteller och missbruk av dominans. Hennes internationella profil adderar stort värde och vi är mycket glada att välkomna henne till teamet”, säger Marcus Glader.

"Jag vill bidra med ett brett internationellt perspektiv och Vinge ligger i framkant när det gäller internationellt klientarbete i Sverige, så det var ett enkelt val att bli en del av teamet", säger Noelia Martinez.

Medan marknaden absorberar ny praxis från konkurrensmyndigheter och domstolar, FDI-lagstiftning, Digital Markets Act, Digital Services Act, Foreign Subsidies Regulation, växer och breddas behovet av juridisk rådgivning inom antitrustsektorn.

"Vårt regulatoriska område blomstrar, där många nya lagar antas och vi ser ett ökat antal regulatoriska godkännanden kring transaktioner, samtidigt som samordningen av konkurrenstillsynen ökar och big tech-marknader regleras. Vi kommer att ha mycket mer att göra i framtiden inom detta spännande och växande område”, avslutar Noelia Martinez.

Förstärkning av ekonomteamet

Martin Bergqvist, Senior Economist, är utbildad nationalekonom och har främst arbetat med konkurrensekonomiska analyser i samband med företagsförvärv och kommersiella tvister, både på nationell och internationell nivå.

”Vinge var först i Sverige med att fullt ut integrera ekonomisk analys i juridiska ärenden och har en av Sveriges mest erfarna konkurrensrättsekonomer. Att bli en del av Jakob Jeanronds team är givetvis mycket spännande”, säger Martin Bergqvist.

”Ekonomerbjudandet blir allt viktigare inom flera rättsområden. Vi strävar mot ett integrerat erbjudande där den ekonomiska analysen är en naturlig del av vår juridiska rådgivning”, kommenterar Jakob Jeanrond, chefsekonom. ”Här bidrar Martin Berqvist med synnerligen goda empiriska och teoretiska kunskaper. Han är varmt välkommen!”