Nyhet

Vinges experter skriver om sanktioner i 2025 års upplaga av International Comparative Legal Guide

25 september 2024 Sjö‑ och transporträtt

Vingemedarbetarna Anders Leissner och Tyra von Mentzer har skrivit det svenska kapitlet om sanktioner för International Comparative Legal Guide.

Kapitlet belyser den senaste utvecklingen i Sverige och EU inom sanktioner, ett område som är högaktuellt och som i skrivande stund genomgår stora förändringar. Bland annat väntas ny lagstiftning som i högre utsträckning möjliggör ansvarsutkrävande från företag istället för från anställda.  

Läs kapitlet om sanktioner.

Anders Leissner är advokat och har stor erfarenhet från arbete med frågor som rör internationell handel. Anders har tidigare varit bolagsjurist och arbetat praktiskt med compliance-relaterade frågor i en internationell kontext i mer än 20 år. Anders har speciell erfarenhet inom internationella sanktioner och exportkontroll och bistår dagligen svenska och utländska bolag med rådgivning och riskbedömningar. Han föreläser ofta om sanktionsrisker och dessa bör hanteras, och har anlitats som expert av media och även av utländsk domstol vid ett flertal tillfällen.

Tyra von Mentzer är associate i byråns specialistgrupp där hon bl.a. arbetar med sanktioner, exportkontroll och andra regulatoriska frågor. Inom dessa verksamhetsområden har Tyra erfarenhet från både generell rådgivning samt transaktioner.    

ICLG är en ledande global juridisk databas som täcker rättsläget genom referensmaterial, analyser, nyheter och juridiska guider inom 177 jurisdiktioner och 58 rättsområden.