Nyhet

Vinges experter skriver om svensk sjörätt i Shipping Law 2024

Vinges experter i sjö- och transporträtt har återigen bidragit med det svenska kapitlet avseende sjörätt i den senaste upplagan av International Comparative Legal Guides (ICLG) - Shipping Law 2024.

Kapitlet ger en praktisk och överskådlig sammanfattning av de mest centrala områdena inom svensk sjörätt.

Läs kapitlet 

ICLG är en ledande global juridisk databas som täcker rättsläget genom referensmaterial, analyser, nyheter och juridiska guider inom 193 jurisdiktioner och 58 rättsområden. Databasen används av experter inom privat och offentlig sektor över hela världen och har idag mer än 5 miljoner sökningar per år. Vinges uppdrag att skriva det svenska kapitlet inom sjö- och transporträtt bekräftar byråns ledande position på det sjörättsliga området.

Om författarna bakom kapitlet

Michele Fara är specialiserad på tvistlösning, sjö- och transporträtt och kommersiella avtal. Michele leder byråns verksamhet inom sjö- och transporträtt, och anlitas regelbundet av såväl aktörer inom transport och logistik som industriföretag och försäkringsbolag för i princip alla typer av frågeställningar på området. 

Ninos Aho är delägare i Vinges tvistlösningsgrupp och har omfattande erfarenhet av att företräda klienter i allmän domstol, förvaltningsdomstol och skiljeförfaranden. Ninos är specialiserad i sjö- och transporträtt och biträder i alla typer av transportsätt såsom sjötransport, vägtransport och spedition, järnvägstransport, flygtransport, logistik (3PL) samt i transporträttsliga försäkringsärenden. 

Paula Bäckdén har en doktorsexamen i sjörätt och specialiserar sig på sjö- och transporträtt, inklusive tvistlösning och kommersiella avtal. Hon har också särskild kunskap inom försäkringsrätt och bistår klienter i försäkringstvister, särskilt inom sjöförsäkring. Paula Bäckdén är även Sveriges dispaschör.

Anders Leissner är advokat på Vinge och har stor erfarenhet från arbete med frågor som rör internationell handel. Anders har tidigare varit bolagsjurist och arbetat praktiskt med shippingjuridik och compliance relaterade handelsfrågor i mer än 20 år. Anders har speciell erfarenhet inom internationella sanktioner och exportkontroll och bistår dagligen svenska och utländska bolag med rådgivning och riskbedömningar. Han föreläser och har anlitats som expert av media vid ett flertal tillfällen.

Anna Egefalk är advokat i Vinges tvistlösningsgrupp och företräder klienter i både domstol och skiljeförfaranden. Anna har även en LLM i sjörätt och är specialiserad på såväl detta som annan transporträtt. Hon biträder i olika typer av transporträttsliga ärenden och har även erfarenhet från arbete med dessa frågor vid en advokatbyrå i New York. 

Imola Szanto Francsics är biträdande jurist på Vinge. Hon bistår klienter i sjö- och transporträttsliga ärenden. Imola har även en sjökaptensexamen och praktisk erfarenhet av sjöfart.