Nyhet

David Kleist - docent i finansrätt

3 juni 2015 Om byrån Karriär

Nyligen utsågs Vinges David Kleist till docent i finansrätt. Davids forskning är inriktad på företagsbeskattning, med särskild tyngdpunkt på inkomstbeskattning av internationella transaktioner.

Flera av Davids publikationer behandlar frågor med koppling till tolkning och tillämpning av skatteavtal. Bland andra ämnen som behandlats i hans forskning kan nämnas anglosaxiska truster, beskattning vid företagsöverlåtelser och muntlig förhandling i skattemål.

"Det känns väldigt kul och definitivt som en milstolpe för mig. Jag tycker att jag har stor nytta av mina erfarenheter från Vinge när jag forskar och kommer fortsätta försöka skriva om sådant som känns relevant för den praktiska juridiska verksamheten. Samtidigt måste forskningen givetvis hålla en hög akademisk nivå, vilket jag nu fått bekräftat att den gör genom att de sakkunniga professorer som anlitades för att bedöma min docentur-ansökan ansåg att jag uppfyllde kraven. Med detta i ryggen kan jag nu ta mig an nya utmaningar.", säger David Kleist.