Nyhet

Fakultetsambassadörerna fick Lunds kommuns integrationspris 2006

2 februari 2006

Vinge är huvudsponsor och samarbetspartner till Fakultetsambassadörerna,en ideell förening vid Lunds universitet. Föreningen har en inriktning mycket lik Vinges mångfaldsprojekt. Fakultetsambassadörerna arbetar för att inspirera och motivera ungdomar med invandrarbakgrund samt ungdomar från studieovana miljöer till mer målinriktade studier.

Fakultetsambassadörerna har nu tilldelats Lunds kommuns integrationspris. Juryns motivering löd: "Fakultetsambassadörerna - ett 100-tal frivilliga studenter vid Lunds universitet - har genom engagerat arbete med gymnasieelever i Lund, Malmö, Landskrona och Eslöv, minskat den sociala och etniska snedrekryteringen till Lunds universitet. Intresset för högre studier har ökat markant på de skolor man samarbetar med sedan flera år. Studenterna är förebilder. De väcker hopp och har motiverat många gymnasieelever utan studietradition hemifrån, att gå vidare till högre utbildning. Genom öppna debatter kring social och etnisk mångfald, bidrar ambassadörerna dessutom till ökad medvetenhet om integrationsfrågorna i samhället i stort liksom inom universitetet."

Priset delades ut den 1 februari 2006 på Rådhuset i Lund. Vinge var representerat vid prisutdelningen och den efterföljande presskonferensen av Anders Forkman, ansvarig för Mångfaldsprojektet vid Malmö latinskola. - Vi är imponerade över den initiativkraft och det engagemang som fakultetsambassadörerna visar i sitt arbete. Det är glädjande att de på detta sätt uppmärksammas och Vinge ser fram emot att få fortsätta vårt samarbete framöver, kommenterar Anders Forkman.