Nyhet

Mångfaldsprojektets stipendiater utsedda

29 juni 2006

För fjärde året i rad har Vinges juridikstipendium, civilkuragestipendium och studiestipendium delats ut till elever vid de gymnasieskolor som innefattas av mångfaldsprojektet. 

Den 29 maj fick Renas Hussein, Reem Matlak och Lina Radovic, elever på Angeredsgymnasiet i Göteborg, ta emot Vinges juridikstipendium. Stipendiet delas ut till elever som väljer att studera vidare på ett juris kandidatprogram eller utbildning med juridisk inriktning.

I Stockholm och Malmö delades två mindre stipendier ut, civilkuragestipendiet och studiestipendiet. Civilkuragrestipendiet går till den elev på skolan som visat särskilt civilkurage och studiestipendiet går till den elev som markant förbättrat sina studieresultat under läsåret.

Den 1 juni delades dessa två stipendier ut på S:t Botvids gymnasium i Stockholm för första gången. Mottagare av civilkuragestipendiet blev Asad Iqbal och mottagare av studiestipendiet blev Raghda Baraya.

Den 9 juni delades ytterligare fyra stipendier ut. På Farsta gymnasium fick Carolina Gomez Hedman årets civilkuragestipendium och Jimmy Lydholm årets studiestipendium. På Tensta gymnasium fick Nabil Laamiri årets civilkuragestipendium och Paulina Kihlström årets studiestipendium.

Den 15 juni delades de sista stipendierna ut för den här terminen. På Malmö latinskola tog Anna Tengstam emot civilkuragestipendiet och Zarah Kohsar studiestipendiet.