Nyhet

Maria-Pia Hope bland svenska näringslivets mäktigaste kvinnor 2018

8 mars 2018 Om byrån

Vinges VD Maria-Pia Hope utnämndes 7 mars av Veckans Affärer till en av Sveriges mäktigaste kvinnor inom kategorin direktörer.

Maria-Pia, du klättrar fem placeringar på listan jämfört med förra året och motiveringen nämner bland annat Vinges mål för kvinnliga delägare. Vad ligger bakom utnämningen tror du?

-Jag ser placeringen som ett kvitto på att Vinge som byrå går framåt både på marknaden och vad gäller jämställdhet. Jag skulle vilja påstå att de två är länkade. Det är självklart en framgångsfaktor att bättre nyttja tillgänglig kompetens. Vi har som mål att hälften av de nya delägare som tas in över en femårsperiod ska vara kvinnor. Idag har vi över 25 % kvinnliga delägare och av de fem delägare som togs in 1 januari 2018 var tre kvinnor. Vi har nu också kvinnliga delägare inom i stort sett alla våra verksamhetsområden. Utöver delägarmålet arbetar vi aktivt för att arbetsmiljön och företagskulturen ska fungera bättre för småbarnsföräldrar, och vi uppmuntrar till jämställt uttag av föräldraledigheten. Vinge är visserligen bara en bit på väg, men jag tycker att vi har rätt riktning.