Nyhet

Tredje ministerbesöket för Vinge

20 augusti 2008

Vinges engagemang i mångfaldsfrågor intresserar regeringen. I dag onsdag träffar Anders Forkman, delägare Vinge Malmö, kommun -  och finans marknadsministern Mats Odell.


Anders Forkman är styrelseordförande och Vinge ett av de deltagande företagen i MINE, Malmö i nya Europa, ett samarbetsprojekt för att främja integrationen i Malmö. Det är som representant för MINE som Anders Forkman i dag träffar Mats Odell.

I slutet på april diskuterade Anders Forkman mångfaldsfrågor i Malmö med migrationsminister Tobias Billström. I juni presenterades Vinges mångfaldsprojekt för integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni. 

– Mats Odell deltar i ett lunchmöte på SAS Radisson i sällskap med mig, hotelldirektören John Monhardt samt tre politiker från Region Skåne. Vi kommer att prata om MINE, som har sökt och fått finansiering till ett förprojekt av Europeiska Socialfonden, säger Anders Forkman.

Det innebär att MINE kan anställa en projektledare som är specialiserad på internationella relationer. Projektet pågår i tre år. Målsättningen är att MINE ska växa från ett 20-tal till ett 100-tal medlemsföretag, vilket ska bidra till det större målet att visa på nyttan av mångfald.