Nyhet

Vinge bygger kontaktnät i Polen

26 november 2008

Vinges Eastern European Desk fick många nya kontakter på några av Polens främsta advokatbyråer när desken arrangerade ett seminarium om skiljedomsrätt i Warszawa.

– Polen är en intressant marknad för Vinge. Därför är det viktigt att vi öppnar dörren för advokatbyråer i Warszawa. Om våra klienter vill ha hjälp i Polen, så har vi ett bra kontaktnät som kan hjälpa dem, säger Olga Zelepukina, biträdande jurist på Vinges Eastern European Desk.

Den 18 november besökte Vinge Eastern European Desk sju ledande advokatbyråer med kontor i Warszawa: Domànski Zakrewski Palinka, Soltysinski Kawecki & Szlezak, Wardynski & Partners, Hogan & Hartson, Laszczuk & Wspolnicy, M Furtek i Wpolnicy och Biedecki & Ptak.

Välbesökt seminarium

Seminariet arrangerades i samarbete med Polska handelskammarens skiljedomstol den 19 november. Drygt ett 50-tal polska advokater deltog.

Delägarna i Vinges Eastern European Desk föreläste i aktuella ämnen på det skiljedomsrättsliga området med speciellt fokus på nyckelfrågor som effektivitet och snabbhet i internationella skiljeförfaranden. Dessutom berördes M&A genom ett inslag om privatisering.

Ämnen som lockade

Fyra delägare från Vinge gjorde var sin presentation:

  • Christer Söderlund – “Flexible and dynamic techniques for increased efficiency in arbitral proceedings”.
  • Hans Bagner – “Reducing time and costs in arbitration. Efforts by ICC and other institutions”.
  • Carl Gustaf de Geer – “Privatization - a case study based on the Vin & Sprit  transaction”.
  • Finn Madsen – “Recent development in institutional arbitration at leading arbitration centers”.


Dessutom talade Marie Öhrström, biträdande generalsekreterare på Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut, på temat “The SCC Rules and Practices”.