Nyhet

Vinge förstärker sin satsning i Kina med nya kontorschefer

10 juli 2006

Vinge förstärker satsningen på den kinesiska marknaden, där Vinge haft kontor sedan drygt 20 år tillbaka, med nyutnämnda chefer för kontoren i Hong Kong respektive Shanghai.

Björn Aschan, delägare på Vinge i Göteborg och Karin Grauers, delägare på Vinge i Stockholm, blir Vinges nya kontorschefer i Hong Kong respektive Shanghai.

Björn Aschan startade Vinges kontor i Hong Kong 1985 och har sedan han lämnade Hong Kong ingått i Vinges China Practice Group. Under de senare åren har han ansvarat för den svenska delen av Vinges Kinaverksamhet.

Karin Grauers har specialistkompetens inom immaterialrätt samt IT- och telekomrätt. Immaterialrättsliga frågor är i dagsläget mycket angelägna på den kinesiska marknaden som översvämmas av kopior och plagiat. Karin Grauers har också en bred affärsjuridisk kompetens och har hanterat många gränsöverskridande uppdrag.

- Att vi utsett Björn Aschan och Karin Grauers beror på deras djupa kunskaper inom relevanta områden. Vi är också övertygade om att Björns stora erfarenheter av att göra affärer som involverar den kinesiska marknaden och Karins breda affärsjuridiska bakgrund blir en slagkraftig kombination, säger Olof Jisland, Managing Partner för Vinge i Göteborg och ansvarig för byråns verksamhet i Kina.

Med utnämningarna av de nya kontorscheferna tar arbetet inom Vinges Kinaverksamhet, som idag sysselsätter totalt 18 medarbetare, ytterligare ett steg framåt.

- Björn Aschans och Karin Grauers kompetenser och erfarenheter kompletterar varandra på ett utmärkt sätt och ger Vinge en stark ledningsfunktion i Kina, fortsätter Olof Jisland, som också berättar att Vinge kommer att fokusera på kinesiska investeringar i Sverige.

För ytterligare information, kontakta:
Olof Jisland, Managing Partner, Vinge i Göteborg: 031-722 35 38 alternativt 070-872 81 38