Pressmeddelande

2000 företag berörs av tuffare kontroll av leverantörer

12 november 2015 Hållbarhet/ESG

Om drygt ett år ställs högre krav på för cirka 2000 svenska företag. Den 1 januari 2017 behöver företagen kunna redogöra för hur de i sin dagliga verksamhet hanterar miljöfrågor, sociala frågor, mänskliga rättigheter och antikorruption. Vinge reviderar underleverantörer för att se att de följer de strikta lagreglerna.

- De bolag som omfattas av lagen ska redogöra för sina risker inom flera områden och i flera länder. Många företag har idag inte kontroll över den nya lagstiftningen och behöver hjälp med planering och analyser av eventuella risker i verksamheten, säger Parul Sharma, Head of CSR Compliance på Vinge.

Vinge är den första affärsjuridiska byrån i Skandinavien som ger sina kunder hjälp med rådgivning inom området ansvarsfulla leverantörsled.

Vinge ser en ökad efterfrågan i frågor som rör kontroll på underleverantörer. Speciellt har svenska företag med verksamhet i högriskländer som Indien, Bangladesh, Pakistan, Kina och Iran efterfrågat juridisk hjälp. Vinge reviderar redan nu underleverantörer för sina klienters räkning.

– Många företag har idag uppförandekoder. Det är dock sällan dessa uppförandekoder följs upp och kontrolleras i förhållande till exempelvis distributörer, säger Parul Sharma och fortsätter:

 – Speciellt sårbara ur korruptionssynpunkt kan företag med verksamhet i högriskländer vara, säger Parul Sharma.

Vinge har även den språkliga och kulturella kunskapen från de nämnda länderna för att kunna göra fysiska revisioner och stickprov i bolagens leverantörskedja.

För ytterligare information;

Parul Sharma
Head of CSR Compliance, Vinge
parul.sharma@vinge.se
010 614 31 85

Ulrika Åkervall Westin
Head of Marketing and Communications, Vinge
ulrika.westin@vinge.se
010 614 30 29

Relaterat

Vinges Dude Diligence vinner pris

Vinges kampanj Dude Diligence, med syfte att öka jämställdheten i näringslivet, tog under torsdagskvällen emot utmärkelsen 50-fattaren i kategorin 100-fattaren i Sveriges Annonsörers tävling 100 Wattaren.
8 februari 2024 Hållbarhet/ESG

Vinges Dude Diligence nominerad som bästa reklam om jämställdhet

100 Wattaren är en tävling i de bästa kommunikationsinsatserna under året. I år har Vinges Dude Diligence blivit nominerade i kategorin 100-fattaren tillsammans med flera andra initiativ. Vinnarna utses vid en ceremoni den 8 februari nästa år. Bakom den kommunikativa delen av Dude Diligence står kommunikationsbyrån +1.
8 december 2023 Hållbarhet/ESG

Vinge topprankat inom Fintech

Vinge blev för sjätte året i rad topprankat när rankinginstitutet Chambers & Partners presenterade sin Fintech Guide för Europa tidigare i dag. Emma Stuart-Beck, som leder Vinges grupp inom Financial Services rankades för sjätte gången i den högsta kategorin, Band 1. Caroline Krassén är counsel i samma team och rankades för femte året i rad som Star Associate.
5 december 2023 Hållbarhet/ESG